CoolPolitika.hu

Mellőzték a hiteles forrást

2012  //  Aug  //  29  //  MTI

Mellőzték a hiteles forrást"Hiteles forrás" mellőzésével, az internetről gyűjtött információk alapján írtak cikkeket a kelet-kínai Santung (Shandong) tartomány gazdasági lapjába, ezért megbüntették az újság vezetőit és munkatársait - tájékoztatott közleményében az országos sajtó és kiadói főhivatal szerdán.

Az illetékesek által elvégzett nyomozás megállapította, hogy az Economic Observer egyik júliusi számában a lap a vasútügyi minisztérium reformjával kapcsolatban tévesen közölt információkat, miközben nem tájékozódott az érintett tárcánál. A kérdéses írást online megjelent cikkekre, továbbá szakértők véleményére, feltételezéseire alapozták.

 

A vizsgálatot végzők megállapították, hogy a lapban "nem a valós tényeket közlő", több "félrevezető" írás jelent meg, amelyeknek "negatív társadalmi hatásuk volt".    Az újság vezetőit a helyi felügyeleti hatóság figyelmeztetésben részesítette és megbírságolta; az érintett cikkek szerzőinek bevonták az újságíró igazolványát. A közleményben felhívják a riporterek figyelmét, hogy felelősség terheli őket, ha nem hiteles forrásra támaszkodva írnak "téves cikkeket".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés