CoolPolitika.hu

Megválasztották Amerika első transzszexuális polgármesterét

2008  //  Nov  //  11  //  coolpolitika

Megválasztották Amerika első transzszexuális polgármesterétTranszszexuális polgármestere lett az Oregon állambeli Silvertown városkának. A hatvan éves Stu Rasmussen korábban már két cikluson át töltötte be a város első emberének posztját, de akkor még férfiként.

(Stu Rasmussen polgármester Fotó: sturasmussen.com)

 

Rasmussen lett az Egyesült Államok első transzszexuális polgármestere. A választási kampány során már mellimplantátumokkal, női ruhában és magas sarkú cipőben jelent meg a nyilvánosság előtt. Az újonnan megválasztott polgármester kijelentette: azért döntött úgy, hogy nem titkolja tovább nemi identitását, mert így nem zsarolható.

Rasmussen 1988 szavazatot kapott, míg vetélytársa, Ken Hector, a hivatalban lévő polgármesterre csak 1512-an voksoltak. A kampány során a két politikai ellenfél a város vezetésének kérdéseire koncentrált, és nem esett szó Rasmussen rendhagyó külsejéről.

A lenta.ru hírügynökség megjegyzi, hogy Rasmussen transzszexualitása is rendhagyó, hiszen saját elmondása szerint ő egy heteroszexuális férfi, akinek női külseje van, és 35 éve él párkapcsolatban egy nővel.  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés