CoolPolitika.hu

Megúszta a volt belügyminiszter

2011  //  Máj  //  01  //  MTI

Megúszta a volt belügyminiszterA 84 éves konzervatív politikust azzal gyanúsította az ügyészség, hogy több százezer dollárt fogadott el angolai érdekek melletti lobbizásért: pénzért intézte el, hogy a per fő vádlottja, az orosz-izraeli állampolgárságú Arcady Gaydamak üzletember magas állami kitüntetést kapjon.

Felmentette pénteken a párizsi fellebbviteli bíróság a 90-es évek angolai fegyverszállításai ügyében Charles Pasqua volt francia belügyminisztert, akit első fokon kenőpénz elfogadása és befolyással való üzérkedés miatt ítéltek el. A 84 éves konzervatív politikust azzal gyanúsította az ügyészség, hogy több százezer dollárt fogadott el angolai érdekek melletti lobbizásért: pénzért intézte el, hogy a per fő vádlottja, az orosz-izraeli állampolgárságú Arcady Gaydamak üzletember magas állami kitüntetést kapjon. Ezért 2009-ben egy év letöltendő, két év felfüggesztett elzárást és 100 ezer eurós pénzbírságot kapott. A fellebbviteli bíróság most megalapozatlannak tartotta a vádakat.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés