CoolPolitika.hu

Megtalálták az eltűnt robbanótölteteket

2011  //  Júl  //  20  //  MTI

Megtalálták az eltűnt robbanótölteteketMegtalálták Romániában azokat a robbanótölteteket, amelyek egy fegyverszállító vonatról tűntek el a minap - közölték hétfőn a hatóságok.

A rakétára szerelhető 64 robbanótöltet rejtélyes módon tűnt el a hétvégén. A vasárnapi híradások bírói jelentésekre hivatkozva tudni vélték, hogy a fegyverszállító szerelvény a Brassó megyei Zernyestben működő fegyvergyárból indult Bulgáriába. A hivatalos papírokkal rendelkező exportárut szállító vonatot csendőrök őrizték. A szerelvény a bolgár határig állítólag háromszor állt meg, és amikor a Giurgiu megyei stanesti-i állomásra érkezett, az ottani alkalmazottak észrevették, hogy az egyik vagonról hiányzik a pecsét. Szombaton a rendőrség megvizsgálta a vagon rakományát, és kiderült, hogy a vonatról eltűnt négy, egyenként 16 rakétatöltetet tartalmazó láda. A hatóságok mindazonáltal közölték, hogy a töltetek nem jelentenek veszélyt a lakosságra, mert csak rakétára szerelve volnának működőképesek.

 

A robbanótölteteket tartalmazó ládákat sértetlenül megtalálták a Bukaresttől északra lévő Chitila falu vasúti megállója mellett - jelentette be a belügyminisztérium szóvivője. Többet azonban nem árult el az ügyről, mert a nyomozás még tart. A bolgár gazdasági minisztérium közölte, hogy a töltetek 122 milliméteres Grad rakétához valók, amelyet általában járműre szerelt rakétavetőből lőnek ki. A működésképtelen alkatrészeket tartalmazó fegyverszállítmány a Balkán egyik legnagyobb fegyvergyárába, a szopoti VMZ-be tartott újrafeldolgozás céljából - tette hozzá a minisztérium.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés