CoolPolitika.hu

Megrótta a matróna az angol királynőt

2009  //  Máj  //  13  //  MTI

Megrótta a matróna az angol királynőtVilmos herceg, a brit trón várományosa személyesen kért elnézést nagymamája, II. Erzsébet királynő nevében az egyik legidősebb alattvalótól, aki megrótta az uralkodót annak egyhangú születésnapi üdvözlőkártyái miatt.

Az idén 110 éves Catherine Masters, aki egy idősotthonban él, a bevett szokás szerint 100. életévének betöltése óta minden születésnapjára kap egy képeslapot az uralkodó portréjával és jókívánságaival. Az agg hölgy - aki még Viktória királynő idején született - azonban kifogásolta, hogy a legutóbbi öt kártya teljesen azonos volt, az uralkodót mindegyik ugyanabban a sárga kosztümben, ugyanazon háttér előtt ábrázolja.

 

Mrs. Masters tollat ragadott, és meg is írta panaszát személyesen a királynőnek. A levél a jelek szerint célba ért, a panasz pedig meghallgatásra lelt, ugyanis - a szerdai londoni sajtó beszámolói szerint - a minap teljesen váratlanul betoppant az otthonba II. Erzsébet unokája, Vilmos trónörökös, és tolmácsolta a felséges nagyszülő bocsánatkérését.

 

Vilmos és a megdöbbent Catherine negyven percen át beszélgetett tea és némi teasütemény mellett. A herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - érdeklődött afelől, hogy mi az ilyen hosszú ideig tartó jó egészség titka, és azt a választ kapta, hogy napi néhány korty gin. A panaszos alattvaló vendége lelkére kötötte: kérné meg nagymamáját, hogy a következő képeslapon viseljen valami mást, például jól állna neki a kék vagy a fehér is. Vilmos megígérte, hogy továbbítja a kérést.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés