CoolPolitika.hu

Megölték az egyik olajipari vállalat igazgatóját

2010  //  Okt  //  07  //  MTI

Megölték az egyik olajipari vállalat igazgatóját Egy biztonsági őr szerdán a jemeni főváros, Szanaa közelében megölte az OMV osztrák olajipari vállalat jemeni részlegének francia igazgatóját - közölték biztonsági források.

Értesülések szerint a fegyveres, miközben tüzet nyitott, azt kiabálta, "Allah hatalmas". Egyelőre nem tudni, hogy személyes vita vagy más ok állhat a történtek hátterében. A támadót a kormány biztonsági erői lefegyverezték. Az OMV egyik jemeni telepe a főváros Hadda negyedében van. A területet a rendőrség körbezárta. Az igazgató a kórházba szállítást követően halt meg. A párizsi külügyminisztérium megerősítette a francia állampolgár halálát. Az OMV osztrák olajipari cég 2003 óta tevékenykedik Jemenben, azóta, hogy átvette az ellenőrzést a Preussag Energie vállalat helyi érdekeltségei felett. Jemenben három helyszínre van feltárási és kitermelési engedélye.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés