CoolPolitika.hu

Megoldást találhattak a világ nagy részét sújtó problémára

2010  //  Nov  //  08  //  COOLPOLITIKA

Megoldást találhattak a világ nagy részét sújtó problémáraA már több éve tartó nagyszabású kutatás eredménye végre megszületett, sikerült izolálni az immunrendszer egy proteinjének különböző változatait, amely képes elpusztítani a HIV-vírussal fertőzött sejteket. Ez megmagyarázza, hogy azok AIDS-es betegek, akik semmilyen kezelést sem kaptak, miért gyógyultak meg spontán.

A tudósok azt figyelték meg, hogy bizonyos betegekben bár megtalálható az HIV-vírus, a szervezet valamilyen ellenanyagot kezd termelni, amely elpusztítja a fertőzött sejteket, így a pácienseken semmilyen tünet nem jelentkezik, szövődmények sem alakulnak ki. A folyamat teljesen spontán, az immunrendszer válasza a támadó vírusra, azonban csak a fertőzöttek 0,4%-ban jelenik meg.

 

Miután az orvosok felfedezték a fehérjét, több ezer beteget bevontak a kutatásba, és a fehérje több variánsát is felfedezték, ez magyarázat lehet arra, hogy a fertőzöttek egy része miért lesz ellenálló a kórral szemben, míg másokon jelentkeznek a tünetek és megbetegszenek.

 

A fehérje izolálása új fejezetet nyithat az AIDS elleni küzdelemben és talán megoldást is jelent majd a világ nagy részét sújtó problémára.
(CoolPolitika)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés