CoolPolitika.hu

Megnyílt a berlini Hírességek sétánya

2010  //  Sze  //  12  //  MTI

Megnyílt a berlini Hírességek sétányaBerlin szívében, a Potsdamer Platzon pénteken megnyílt a német Hírességek sétánya, amely hollywoodi mintára csillaggal állít emléket az ország legkiemelkedőbb filmes alkotóinak, színészeinek.

A német sztárok boulevard-ját a város polgármestere, Klaus Wowereit nyitotta meg a Potsdamer Platzon kifeszített arany szalag átvágásával. A sétányon eddig elhelyezett negyven csillagról egy-egy csokor piros léggömb szállt fel a ceremónia alatt. Az első csillagot, amellyel Marlene Dietrich filmsztár előtt tisztelegtek, a februári Berlinale idején avatták fel a Filmmúzeum épülete előtt. A további "csillagosok" között szerepel Doris Dörrie, Wim Wenders, Armin Mueller-Stahl, Mario Adorf, Wolfgang Petersen, Romy Schneider, Bruno Ganz, Götz George.    A látogatók "bűvös kamerákon" keresztül lebegni láthatják kedvenceiket a nekik szentelt sárgaréz csillag fölött; a csillagba belegravírozott autogramot a gyűjtők átmásolhatják maguknak egy papír és egy ceruza segítségével.    A sétány minden évben újabb csillagokkal gyarapodik majd a tervek szerint.    A Los Angeles-i Hírességek sétányán már 2500 alkotónak van csillaga.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés