CoolPolitika.hu

Meglopták áldozataikat a terroristák

2008  //  Dec  //  15  //  coolpolitika

Meglopták áldozataikat a terroristákElvitték áldozataik mobiltelefonjait, pénzét és hitelkártyáit azok a terroristák, akik novemberben megtámadták Mumbait - derült ki a nyomozás során.

A támadók több tízezer dollárt és rúpiát loptak el a fogvatartott, illetve a terrortámadás következtében életüket vesztett emberektől. Mobiltelefonjaikat arra használták, hogy kapcsolatot tartsanak az újságírókkal. A rendőrségnek arról nincs információja, hogy a terroristák mire akarták felhasználni a rabolt pénzt és a hitelkártyákat, ugyanis egy kivételével mindannyian meghaltak - írja a lenta.ru.

A november 26-án kezdődött, hatvanórás túszdrámában több mint 179-en vesztették életüket és háromszázan megsebesültek. Az indiai városban 12 terrorista tartott megszállás alatt tíz épületet, köztük két luxusszállodát és egy zsidó kulturális központot. - A fogvatartás során a terroristák nem fogalmaztak meg egyetlen követelést sem a túszok életéért cserébe, ez pedig azt jelentheti, hogy az iszlám harcosok minden tússzal végezni akartak - közölte korábban az indiai különleges alakulat egyik parancsnoka.

India a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) betiltott pakisztáni szervezetet gyanúsítja a múlt heti terrortámadások elkövetésével. India többek között a Laskar-e-Taiba vezetőjének, Háfiz Szájednek a kiadását követeli. A pakisztáni tájékoztatási miniszter csak annyit mondott, hogy válaszolni fognak az indiai jegyzékre. - Megneveztek szervezeteket... de ez nem bizonyíték. Ha felmutatnak bizonyítékokat, készek leszünk az együttműködésre - mondta a CNN hírtelevíziónak Juszuf Raza Gilani pakisztáni miniszterelnök.


  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés