CoolPolitika.hu

Megkezdte börtönbüntetését a komornyik

2012  //  Okt  //  25  //  MTI

Megkezdte börtönbüntetését a komornyikMegkezdte börtönbüntetését csütörtökön a vatikáni fogdában Paolo Gabriele, XVI. Benedek pápa volt komornyikja, miután a vatikáni bíróság október 6-án lopásért tizennyolc hónapra ítélte.

XVI. Benedek volt komornyikjának, aki eddig házi őrizetben volt, 13 hónapot és 2 napot kell rács mögött töltenie lopás minősített esete miatt. Gabriele bizalmas dokumentumokat és értékes tárgyakat lopott el XVI. Benedek és titkára dolgozószobájából. A dokumentumok egy részét átadta az olasz sajtónak. Gabriele négyszer négy méter alapterületű cellában tölti büntetését. A bíróság előtt a vatikáni fogda szűk méreteire panaszkodott, valamint a vatikáni csendőrség bánásmódjára. A csendőrség visszautasította a vádat. A Vatikán hangsúlyozta, hogy a pápa kegyelemben részesítheti Gabrielét, akinek ehhez "megbánást kell tanúsítania, őszinte bocsánatkéréssel".    A Vatileaks-botrányban, vagyis a bizalmas vatikáni dokumentumok ellopásában bűnpártolással vádolt Claudio Sciarpelletti, a szentszéki államtitkárság volt informatikusa elleni per november 5-én kezdődik.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés