CoolPolitika.hu

Meghalt az ENSZ haiti misszióvezetője

2010  //  Jan  //  18  //  MTI

Meghalt az ENSZ haiti misszióvezetőjeBan Ki Mun ENSZ-főtitkár szombaton hivatalosan megerősítette, hogy a négy nappal korábbi haiti földrengésben életét vesztette a világszervezet helyi képviseletének vezetője.

Ban Ki Mun az ENSZ New York-i székházában nyilvánosságra hozott közleményében erősítette meg Hedi Annabi misszióvezető halálhírét. A tunéziai diplomata holtteste mellett a békefenntartó misszió székházának romjai között megtalálták Annabi brazil helyettesének, Luiz Carlos da Costának és Doug Coates kanadai rendőrbiztosnak a tetemét is - derült ki a dokumentumból.

 

René Préval haiti elnök a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva már napokkal korábban azt állította, hogy Annabi életét vesztette, de a világszervezet ezt eddig nem erősítette meg, eltűntnek nyilvánította a misszióvezetőt és több munkatársát. A Richter-skála szerinti 7-es fokozatú földrengés idején Annabi az ENSZ-képviselet ötemeletes székházában volt, amely jóformán összedőlt. Ban Ki Mun rövidesen Haitiba látogat, hogy felmérje a természeti csapás következményeit.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés