CoolPolitika.hu

Megfilmesítik a meggyilkolt ügynök titokzatos halálát

2010  //  Feb  //  18  //  MTI

Megfilmesítik a meggyilkolt ügynök titokzatos halálátMegfilmesíti Alekszandr Litvinyenko meggyilkolt orosz exügynök titokzatos sorsát Mike Newell.

A Variety amerikai lap szerint a brit rendező írja az egyelőre cím nélküli politikai thriller forgatókönyvét is. A Warner Bros stúdió már három évvel ezelőtt megszerezte a jogokat Alan Cowell, a The New York Times londoni szerkesztőjének The Terminal Spy című könyve megfilmesítésére.

 

Litvinyenkót, az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB) Londonba dezertált volt alezredesét 2006 novemberében, a szervezetébe juttatott hatalmas adag polónium-izotóppal ölték meg. A volt orosz titkosszolgálati tiszt, aki néhány héttel az után, hogy sugárzó anyagot kevertek a teájába, meghalt, azt állította, hogy a mérgezés mögött a Kreml áll. Nagy-Britannia hivatalosan vádat emelt a gyilkosság fő gyanúsítottja - Litvinyenko egyik volt ügynöktársa - Andrej Lugovoj ellen. Az ügyet nem sikerült tisztázni.

 

A film főszereplőjének személye egyelőre ismeretlen. A megfilmesítés iránt már 2007-ben érdeklődött Johnny Depp, Michael Mann rendező és a Columbia Pictures stúdió is, de a projektet akkor nem valósították meg.    Newell nemrég fejezte be a Perzsia hercege: Az idő homokja című filmjének forgatását. A Jake Gyllenhaal főszereplésével készült alkotás májusban kerül a mozikba.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés