CoolPolitika.hu

Megemelik a ritkaföldfémek adóját

2011  //  Már  //  25  //  MTI

Megemelik a ritkaföldfémek adójátKína április elsejétől megemeli a ritkaföldfémekre kivetett adót - közölte a Xinhua hírügynökség csütörtökön.

Az állami adóhivatal és a  pénzügyminisztérium együttes rendelete értelmében az adó a kitermelt ásványtól függően tonnánként 30-60 jüanra emelkedik a jelenlegi 0,5-3,0 jüanról. A könnyű ritkaföldfémek adója tonnánként 60 jüan (9,1 dollár) lesz, a közepes és nehéz ritkaföldfémeké pedig tonnánként 30 jüan. A legnagyobb kínai ritkaföldfém bányászati vállalat az Inner Mongolia Baotou Steel Rare-Earth Hi-Tech Co. igazgatója szerint az új adó a termelési költségeket 720 millió jüannal (109,8 millió dollárral) emeli meg.

 

A legkülönbözőbb fejlett technológiai felhasználási területeken - beleértve a hadiipart, a hibrid járművekben használt akkumulátorokat és egyebek között még a táblaszámítógépeket is - használt ritkaföldfémek legnagyobb szállítója Kína tavaly júniusban korlátozta a nyersanyag exportját és ezzel a világpiaci árak emelkedését idézte elő.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés