CoolPolitika.hu

Medvegyev belépett

2012  //  Máj  //  22  //  MTI

Medvegyev belépettDmitrij Medvegyev kedden belépett a kormányzó Egységes Oroszország pártba, így ő lett az első orosz miniszterelnök, aki párttagként tölti be a kormányfői posztot.

Medvegyev hétfőn nyújtotta be kérelmét, és a párt egyik moszkvai kerületi pártirodájában már át is vehette a párttagkönyvet. A Kommerszant című napilap internetes változatában közöltek szerint az Egységes Oroszország  (JeR) alapszabálya szerint legalább hat hónapig pártoló tagként kell működni annak, aki be akar lépni a kormánypártba. Szergej Nyeverov, a JeR elnökségi titkára ezt azzal magyarázta, hogy Dmitrij Medvegyev mindig is a párt támogatójának számított, és 2011 decemberében annak parlamenti listáját vezette. Medvegyevet a párt szombati kongresszusán várhatóan megválasztják a JeR elnökévé. A politikust még április végén Vlagyimir Putyin javasolta maga helyett a hatalmon lévő orosz politikai erő élére.

 

A kormányfő a párttagkönyv átvételekor így indokolta lépését: "Még abban az időszakban is, amikor számos ellenzéki erő intenzíven bírálta az Egységes Oroszországot, döntést hoztam magam számára: ha az Egységes Oroszországra támaszkodom, és az segít nekem, egyúttal osztom a párt programjának alapvető álláspontjait, akkor ebben a politikai szervezetben, amely a legbefolyásosabb politikai erő országunkban, benne kell lennem". Az orosz politikus április 25-én, leköszönő államfőként adott élő televíziós interjújában kijelentette, hogy a kormányzó Egységes Oroszország pártot erős centrista konzervatív erőnek tartja, amelynek mindenképpen helye van az ország politikai életében, de amelynek változnia kell. Vlagyimir Putyin orosz államfő 2008-2012 között, miniszterelnökként az Egységes Oroszország elnöke volt, de nem lépett be a pártba.

(http://www.kommersant.ru/doc/1940397)

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés