CoolPolitika.hu

Mától büntetik az arcot elfedő fátylat viselő nőket

2011  //  Ápr  //  12  //  MTI

Mától büntetik az arcot elfedő fátylat viselő nőketFranciaországban mától büntetik azokat a nőket, akik arcukat elfedő fátylat, nikábot vagy burkát viselnek nyilvános helyen.

A francia parlament szeptemberben hozott törvényt ennek a két női iszlám viseletnek a betiltásáról. A törvény megszegőit akár 150 euró pénzbírságra büntethetik. Azok pedig, akik nőket köteleznek a fátyolviselésre, ennél sokkal szigorúbb - akár szabadságvesztéssel is járó - büntetésre számíthatnak. A nikábon csak a szemek számára van egy keskeny rés, a tetőtől talpig a testet eltakaró burkát viselő nő pedig egy hálószerű szöveten látja a környezetét. Franciaországban mintegy 5 millió muzulmán él, de többségük mérsékelt nézeteket vall. A nikáb és a burka viselőinek a  száma viszonylag alacsony az országban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés