CoolPolitika.hu

Maszkírozott ifjú jutott fel egy repülőgépre

2010  //  Nov  //  07  //  MTI

Maszkírozott ifjú jutott fel egy repülőgépreEgy fehér öregembernek maszkírozott kínai fiatalembernek sikerült feljutnia október 29-én az Air Canada járatára és a súlyos biztonsági mulasztást csak a levegőben fedezték fel - jelentette pénteken a kanadai határvédelemre hivatkozva a CNN.

A húszas éveiben járó fiatalember, akinek nevét a kanadai hatóságok személyiségjogi okokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra, a jelek szerint szándékosan leplezhette le magát: a gép fedélzetén kiment a mellékhelyiségbe, ahol megszabadult az álcájától és úgy tért vissza a helyére. A férfi kanadai menekültstátusért folyamodott. Az incidens az Air Canada 018-as, Hongkongból Vancouverba tartó járatán történt. Arról egyelőre nem adtak ki felvilágosítást, hogy a fiatalember miért érezte szükségesnek, hogy több órával a felszállás után levegye a szilikomaszkját, szemüvegét, barna sapkájától és kardigánját.

 

Az esetet a Kanadai Határszolgálati Ügynökség (CBSA) az "álcázás hihetetlen eseteként" emlegette a CNN által megszerzett belső irataiban. Az okmányok szerint a repülőtársaság biztonsági szolgálata előre jelezte, kogy a gépen egy lehetséges imposztor, egy olyan idős ember utazik, akinek feltűnően fiatalos a keze. A fiatalembert Vancouverben a határőrizet emberei kísérték le a gépről. Az Air Canada szóvivője, Pete Fitzpatrick szerint a járat utasai a felszállás előtt több biztonsági ellenőrzésen estek át, beleértve a kínai hatóságok által elvégzett útlevél-ellenőrzést. A gépre való feljutás körülményeiről egyelőre csak annyi derült ki, hogy a fiatalember egy - egyébként 1955-ös születésű - amerikai állampolgár beszállókártyáját mutatta fel és egy törzsutaspontok gyűjtésére is alkalmas hitelkártyával igazolta személyazonosságát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés