CoolPolitika.hu

Már nem fő válóok

2011  //  Sze  //  06  //  MTI

Már nem fő válóokA félrelépés már nem fő oka a válásoknak, a hírességek hűtlenkedési elfogadhatóbbá tették a csapodárságot a "közemberek" számára - erre jutottak egy brit tanulmány szerzői.

A Grant Thornton házassági tanácsadó cég emberi kutakodtak a témában mintegy száz családjogászt kérdezve. Kiderült, hogy a válók leginkább a szerelem elmúltát, az egymástól való elhidegülést hozzák fel döntésük okaként, ennek "népszerűsége" 27 százalékos. A hűtlenség még tavaly is az első számú válóok volt, az idén a váló pároknak csak a 25 százaléka nevezte meg.

 

Angliában és Walesben egyébként 1974 óta nem volt olyan kevés válás, mint mostanság, ám ennek oka nem a házasságok "jósága", hanem csökkenése, mivel egyre kevesebb pár köti össze életét esküvővel. A válások ritkulásában az is közrejátszik, hogy jó néhány pár a gazdasági visszaesés miatt halogatja a dolgot.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés