CoolPolitika.hu

Mandela a Twitteren

2011  //  Ápr  //  26  //  MTI

Mandela a TwitterenHa nem is személyesen, de a nevét viselő emlékközpont révén a 92 éves Nelson Mandela is csatlakozott a Twitter közösségi portál használóihoz.

A volt dél-afrikai elnök a @NelsonMandela felhasználói név alatt érhető el. A profilt a Nelson Mandela Centre of Memory megbízásából egy brit férfi, Richard Millington kezeli - tudatta hétfőn Mandela irodája. Millington már korábban létrehozta a profilt, amelyről azóta el is feledkezett. Most a központ megkeresésére folytatja tovább a munkát. Mióta az online-tanácsadóként ismert férfi pénteken kézbe vette a profilt, több mint hétszáz követője lett a politikusnak. A Twitteren ezentúl rendszeresen tesznek majd közzé fontos részleteket az apartheidellenes mozgalom hősének életéről.

 

-1986. április 18-án Nelson Mandela megnézte a Missing című filmet a pollsmoori börtönben - írta hétfőn közzétett üzenetében a politikus képviselője. -1962. április 17-én Nelson Mandela Sierra Leone nemzetgyűlésébe látogatott és találkozott több képviselővel - szólt a vasárnapi bejegyzés. Az emlékközpont szerint a világ különböző közösségi portáljain mintegy húsz ember használja a Nelson Mandela nevet. Őket arra kérték, hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés