CoolPolitika.hu

Tüntetnek a prostituáltak

2008  //  Máj  //  01  //  MTI

Tüntetnek a prostituáltakHáromezer prostituált tartott gyertyás felvonulást csütörtök hajnalban május 1. alkalmából az indiai Kolkatában, hogy jobb munkakörülményeket és státusuk törvényes elismerését követeljék.

Bharati De, a szexmunkások szóvivője, aki egyben egy olyan szervezet elnöke, amely harcol a szexuális úton terjedő betegségek ellen, bejelentette: országos kampányt indítanak jogi helyzetük rendezésére.
A prostitúciót törvény tiltja Indiában a brit gyarmatosítás óta, a hatóságok azonban szemet húnynak a főleg olyan szegény államokban virágzó iparág felett, mint Nyugat-Bengália. A lányok azonban, akik május 1-i kolkatai megmozdulásukkal immár hagyományt teremtettek, azt szeretnék elérni, hogy társadalom úgy tekintsen rájuk, mint a szórakoztatóipar többi alkalmazottjára, a hosztesszekre vagy a pincérnőkre.

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés