CoolPolitika.hu

Magatartási kódexet kaptak a bevándorlók

2012  //  Máj  //  16  //  MTI

Magatartási kódexet kaptak a bevándorlókBelgiumban a flamandok egyfajta magatartási kódexet készítettek a marokkói bevándorlók számára, azt a képet sugallva, hogy a flamandok békeszerető emberek, és már este 10 órakor nyugovóra térnek - közölte összeállításában az EUobserver című brüsszeli hírportál.

A 17 oldalas brosúra  - amelyet belgiumi letelepedési engedéllyel rendelkező marokkói bevándorlóknak ajánlanak -  egyben olyan praktikus információkat is tartalmaz, minthogy Belgium hol található a térképen, az euró a fizetőeszköz, és milyen a helyi időjárás. "Ha Flandriába jössz élni, meg kell tanulnod hollandul. Az időjárás változó, és gyakran esik" - olvasható a kiadvány bevezetőjében. Ebben arról is tájékoztatják a bevándorlókat, hogy részt kell venniük egy "civil integrációs programban", illetve hogy hazájuk elhagyása "radikálisan" megváltoztatja majd az egész életüket. Belgiumba érkezésük után nyolc napon belül "külföldiként" kell regisztráltatniuk magukat az őket fogadó városban.

 

A brosúra arra is figyelmezteti a migránsokat, hogy tilos érzelmileg vagy fizikailag bántalmazniuk bárkit, beleértve partnerüket vagy gyermekeiket. Ugyanitt megjegyzik; a kormány néha korlátozza az egyéni jogokat, hogy megkönnyítsék az emberek együttélését, példaként említve a közlekedési szabályokat. A magánélettel összefüggésben a dokumentum hangsúlyozza, hogy a flamandok idejük nagy részét házon belül töltik, szeretik a békességet és a csendet, előzetes bejelentés nélkül pedig nem látogatják egymást A brosúrához tartozik egy 25 perces DVD lemez is, amelyen sikeresen beilleszkedett bevándorlók flamandokkal együtt a többi közt arról beszélnek, hogy Belgiumban a nők és férfiak egyenlők, a flamandok pedig olyanok mint a dió: kívül kemények, belül azonban lágyak. A kiadványt Geert Bourgeois bevándorlási miniszter mutatta be a múlt héten.

 

"Geert Bourgeois láthatóan azt hiszi, hogy a marokkóiak egy másik bolygón élnek" - mondta ezzel összefüggésben Noureddine Farihi marokkói származású színész. A bevándorlási miniszter ugyanakkor védelmébe vette a kezdeményezést, hangsúlyozván, hogy az az alacsony iskolázottsággal rendelkező, rosszul képzett munkásokat célozza, akiknek Flandriába érve nem lenne szabad hamis elvárásokkal rendelkezniük.    Bourgeois a legnépszerűbb flandriai párt, a nacionalista N-VA tagjaként egyébként a kiadvány török és orosz verzióját tervezi. http://euobserver.com/9/116274

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés