CoolPolitika.hu

Magasabb volt a részvétel a vártnál

2012  //  Már  //  11  //  MTI

Magasabb volt a részvétel a vártnálA vártnál magasabbnak bizonyult a részvétel a szlovákiai parlamenti választásokon - derült ki a vasárnapra virradóra nyilvánosságra hozott adatokból.

Jóllehet az előrejelzések 40-50 százalék közötti rekord alacsony választási részvételt jósoltak, a részvételi arány országos átlaga végül 58,66 százalékos volt. A leadott szavazatok járások szerinti megoszlása azt mutatja, hogy a legalacsonyabb részvétel a kassai járásban volt tapasztalható, ahol a szavazásra jogosultak 48,79 százaléka járult az urnák elé. A legmagasabb részvételi arányt Bánovce nad Bebravou járásban mutatták ki,  64,96 százalékosat. Az ország déli, főként magyarok lakta régióiban vegyesnek bizonyult a részvételi kedv. Míg például a dunaszerdahelyi járásban 61,89 százalékkal az egyik legmagasabb volt a részvételi arány, addig a komáromi járásban csak a jogosultak 51,74 százaléka vett részt a választáson.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés