CoolPolitika.hu

Lovaskocsival ment szabadságra az agrárminiszter

2009  //  Júl  //  31  //  MTI

Lovaskocsival ment szabadságra az agrárminiszterMíg a vezető szlovák politikusok a Magas Tátrában, Horvátországban, Törökországban vagy éppen Mallorca szigetén nyaralnak, az agráriumért felelős miniszternek eredeti ötlete támadt.

Stanislav Becík lovas kocsit bérelt, s nyári szabadsága alatt így kívánja bejárni a szlovákiai vidéket, hogy megköszönje a földműveseknek eddig elvégzett munkájukat, és a következőkben is szorgalomra buzdítsa őket. -Nem száguldozom túl gyorsan, csak vándorcigányként kocogva. A célom az, hogy felébresszem az alvó vidéket, megköszönjem a gazdák munkáját, és erőt, egészséget kívánjak nekik a jövőhöz - nyilatkozta újságíróknak a dél-szlovákiai Udvardról származó tárcavezető.

 

A zöld ponyvás "miniszteri limuzinon" stílusos jelszavak olvashatóak: Egészséges élelmiszerek - egészséges emberek!; A gazdák megérdemlik a társadalom támogatását! - és hasonlóak. A nagy miniszteri utazás Érsekújváron kezdődött, Tardoskedden, majd Vágsellyén folytatódott. A vándorlása iránti érdeklődés aránylag nagy, mindenütt örömmel fogadták. Tény, hogy a miniszter is kitett magáért. Nemcsak hogy kedélyesen elbeszélget az érdeklődő gazdákkal, falusiakkal, s a pohárka bort, a kisüstit vagy a tányér hazai levest sem veti meg, hanem minden jel szerint útjára alaposan fel is készült. A gazdákat még verssel is buzdítja.

 

-Elismerem, hogy nem saját szerzemény. Egy harmincas évekbeli kalendáriumban találtam még valamikor régen a dédszüleim padlásán egy ládában. Nagyon megtetszett, hát kitéptem, s eltettem. S lám most milyen jól jött... De néhány módosítást, korszerűsítést azért én is elvégeztem rajta - mesélte a politikus.Bár ez a lírai üzenet a gazdák problémáit nem oldja meg, a nem szokványos miniszteri látogatást a vidéki emberek becsben tartják, hiszen gondjaikat személyesen és közvetlenül mondhatják el az "ország első gazdájának".

 

Becík még a hét végéig kíván Szlovákiában vándorolni, naponta több falut is felkeres. Újságíróknak elmondta: ha ideje engedi, és az időjárás is megfelelő lesz, a jövő hét elején lovas kocsijával egy-két napra a szomszédos Cseh Köztársaságba is átugrik.-A morvák jó gazdák. Érdemes velük is elbeszélgetni - jegyezte meg. Egyébként a kocsit vontató "miniszteri paripák" is Morvaországból vannak.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés