CoolPolitika.hu

Londonban tárgyal a lázadók vezetője

2011  //  Máj  //  13  //  MTI

Londonban tárgyal a lázadók vezetőjeLondonba látogat csütörtökön Musztafa Abdel-Dzsalíl, a líbiai átmeneti nemzeti tanács vezetője, hogy további támogatást szerezzen a Moammer Kadhafi ezredes ellen küzdő felkelőknek.

Musztafa Abdel-Dzsalíl megbeszélést tart David Cameron brit miniszterelnökkel, William Hague külügy- és George Osborne pénzügyminiszterrel. Több téma is napirendre kerül, köztük az átmeneti nemzeti tanács londoni állandó képviseletének megteremtése és a felkelők sikeres küzdelméhez szükséges felszerelések szállítása - közölte a brit külügyminisztérium. Nyugati és arab országok a múlt héten Rómában tartott tanácskozásukon megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy alapot, egy ideiglenes finanszírozási mechanizmust a lázadók támogatására. A felkelőknek azonnal szükségük lenne két-hárommilliárd dollárra a folyó kiadásokra és a háború finanszírozására. Az alap csütörtökön kezd működni.

 

Líbia keleti felének nagy részét a lázadók tartják ellenőrzésük alatt, míg a nyugatit - néhány olyan kivételtől eltekintve, mint Miszráta vagy a tunéziai-líbiai határ mentén fekvő városkák - a kormányerők. A hivatalos rendszertől újabb diplomata pártolt el: szerdán Líbia kairói konzulja jelentette be, hogy lemond tisztségéről és csatlakozik "a február 17-i forradalomhoz".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés