CoolPolitika.hu

Líbia kivonja betétjeit a svájci bankokból

2008  //  Okt  //  10  //  coolpolitika

Líbia kivonja betétjeit a svájci bankokbólLíbia kivonja összes - mintegy 7 milliárd dollárra becsült értékű - betétét a svájci bankokból és megerősítette, hogy leállítja az alpesi országba irányuló kőolajszállítást - jelentette a JANA hivatalos líbiai hírügynökség.

Líbia a Svájcba irányuló nyersolajszállítás leállításáról és a 7 milliárd dolláros, svájci bankokban elhelyezett betétek kivételéről döntött - jelentette csütörtök este a JANA egy meg nem nevezett külügyminisztériumi illetékesre hivatkozva.

A JANA szerint döntés született arról is, hogy leállítanak minden gazdasági együttműködést Svájccal egyes líbiai diplomatákkal és üzletemberekkel szemben a genfi kanton rendőrsége által tanúsított magatartás miatt.

Tripoli korábban már kilátásba helyezte az olajszállítások leállítását azután, hogy július 15-én a genfi rendőrség őrizetbe vette Hannibal Kadhafit, Moammer Kadhafi líbiai vezető fiát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés