CoolPolitika.hu

Letartóztatások korrupciós bűnügyben

2011  //  Nov  //  24  //  MTI

Letartóztatások korrupciós bűnügybenÖt embert tartóztatott le a katowicei ügyészség a LOT lengyel légitársaság és a STOEN SA varsói áramszolgáltató privatizációját érintő korrupció ügyében, köztük van Gromoslaw Czempinski, az Államvédelmi Hivatal (UOP) volt főnöke - jelentette szerdán a PAP lengyel hírügynökség.

Az öt embert kedden vették őrizetbe, de csak szerdán adott tájékoztatást róla a katowicei ügyészség. A bejelentés szerint az 1998-2004 közötti évekre vonatkozó nyomozás a LOT privatizációja esetében 1 millió dollár, a STOEN esetében  pedig 1,4 millió eurós korrupciós összeget tárt fel. A lengyel média szerint ez lehet a rendszerváltás utáni Lengyelország történetének legnagyobb korrupciós botránya. A katowicei ügyészség szerdán kihallgatta az őrizetbe vetteket, és vádat emelt ellenük. Czempinskit a STOEN-privatizáció ügyében vádolják korrupcióval.

 

Az UOP volt vezetőjén kívül a többi vádlott személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A nyomozás érdekeire való tekintettel további részleteket egyelőre nem közöltek. Csak annyit árultak el, hogy a nyomozás már 2005 óta tart. Gromoslaw Czempinski 1993-1996 között volt az államvédelem elnöke. 1994-től 1997-ig a LOT felügyelőbizottságának tagja volt.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés