CoolPolitika.hu

Leszakadt egy autópálya

2012  //  Aug  //  24  //  MTI

Leszakadt egy autópályaHárom ember meghalt, öten megsérültek, amikor az északkelet-kínai Harbin város hídjára vezető, pillérekre épült nyolcsávos autópálya egy szakasza leszakadt, és négy teherautó a mélybe zuhant pénteken - jelentette a kínai média.

A baleset a Szunghua-folyó felett átívelő hídtól három és fél kilométerre történt, amikor a négy nehéz teherautó súlya alatt egy betonpanel kiszakadt. A teherautók a mintegy 30 méter magasan haladó rámpáról lecsúsztak, vezetőik közül ketten a helyszínen életüket vesztették, egy ember később halt meg. Három sérültnek súlyos az állapota.

 

A helyi sajtó szerint a beruházás csaknem 300 millió dollárból (10,5 milliárd forint) valósult meg. A tavaly novemberben átadott híd a rávezető rámpával a régió leghosszabbja, 15,4 kilométer hosszú. Kivitelezője a China Railway First Group volt, amely az elmúlt négy évben három hidat épített a Szunghua fölé. A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint ez legalább a hatodik hasonló hídbaleset tavaly július óta. A hatóságok a történtekért többnyire a silány kivitelezést és a túlterhelést jelölik meg.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés