CoolPolitika.hu

Lemondta látogatását a thai miniszterelnök

2010  //  Nov  //  19  //  MTI

Lemondta látogatását a thai miniszterelnökLemondta oroszországi látogatását Thaiföld miniszterelnöke, Abhiszit Veddzsadzsiva.

Döntését két nappal azután hozta, hogy Moszkva tiltakozása ellenére kiadták az Egyesült Államoknak a hírhedt orosz fegyverkereskedőt, Viktor Butot. A miniszterelnök szóvivője makacsul tagadta, hogy az út lemondása összefüggésben lenne a kiadatással, és a kormányfő belpolitikai ügyek miatt zsúfolt időbeosztására hivatkozott.    Abhiszit hétfőn utazott volna Szentpétervárra, hogy ott a tigrisek nemzetközi védelméről tárgyaljon, és találkozzon Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel. Mivel azonban a thai parlament aznap fog az alkotmány módosításáról vitázni, a kormányfő inkább a természeti erőforrások és a környezetvédelem miniszterét kérte meg, hogy vegyen részt az oroszországi találkozón.

 

-Ennek semmi köze a But-ügyhöz - mondta a szóvivő. A thai külügyminiszter pedig a maga részéről azt hangsúlyozta, hogy "nagyra becsüljük a jó kapcsolatot Oroszországgal, és nem hagyjuk, hogy ezen But ügye változtasson". A halál kufárának is nevezett fegyverkereskedőt a thai hatóságok kedden adták át az Egyesült Államoknak, ahol már szerdán bíróság elé is állították a férfit. Az ügyben Thaiföldnek az orosz és az amerikai érdekek között kellett lavíroznia.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés