CoolPolitika.hu

Lemondott a Mladic után kutató akciócsoport vezetője

2009  //  Dec  //  31  //  MTI

Lemondott a Mladic után kutató akciócsoport vezetőjeLemondott a Ratko Mladic után kutató akciócsoport éléről kedden Rasim Ljajic, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködés szerbiai koordinátora.

Ratko Mladicot, a boszniai szerb hadsereg volt vezérkari főnökét azzal vádolják, hogy ő szervezte meg az 1995-ös srebrenicai mészárlást, amelyben 8000 szerbiai muzulmánt öltek meg. Rasim Ljajic, aki a szerb kormányban a munka- és szociális ügyek minisztere, korábban kijelentette, hogy Mladic 2009. december 31-ére Hágában lesz. "Miután ez nem történt meg, lemondok" - mondta a brit hírügynökségnek.

 

Ljajic, aki kedden nyújtotta be lemondását a szerb kormánynak, továbbra is a volt Jugoszlávia területén elkövetett bűnök ügyében ítélkező ENSZ-törvényszék szerbiai koordinátora marad. Közölte: folytatja a munkát a törvényszék által még körözött két utolsó vádlott, Ratko Mladic és Goran Hadzic elfogása érdekében, és szorosan együttműködik a hágai intézménnyel. Hollandia Szerbia uniós csatlakozási kérelmének ratifikálása feltételeként szabta meg Mladic kiadatását a hágai törvényszéknek.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés