CoolPolitika.hu

Lemondatta a Scotland Yard vezérét a londoni polgármester

2008  //  Okt  //  03  //  coolpolitika

Lemondatta a Scotland Yard vezérét a londoni polgármesterLemondott tisztségéről Sir Ian Blair, a Scotland Yard vezetője, miután London új polgármestere kijelentette, hogy változást szeretne a szervezet élén. A főparancsnok idő előtt távozott, mandátuma csak 2010-ben járt volna le. Állítólag kilencven éve nem fordult elő, hogy a Scotland Yard éléről bárki is idejének kitöltése előtt lemondott volna.

(Sir Ian Blair, a volt Scotland Yard vezető)

 

Személyesen nem láttam semmi akadályát annak, hogy tovább dolgozzak az új főpolgármester alatt, de neki más a véleménye - indokolta távozását Blair.

A főparancsnok munkájáról elismerően szólt a belügyminiszter, aki sajnálatát fejezte ki Blair távozása kapcsán, mondván, hogy irányítása alatt a brit főváros biztonságosabb lett. London új, tavasszal megválasztott konzervatív városvezetője, Boris Johnson szintén kijelentette, hogy Blair büszke lehet arra, amit főparancsnokként elért, ugyanakkor leszögezte, hogy eljött az idő, amikor változásra van szükség a londoni rendőrség élén.

Sir Ian Blairt nemrég korrupcióval vádolták meg, mert tanácsadásért egy közeli barátjának, Andy Millernek 15 ezer fontot fizetett ki a rendőrség költségvetéséből. Rasszizmussal is vádolták a főparancsnokot, mert menesztette ázsiai származású helyettesét.

London polgármestere ugyanakkor leszögezte, nem volt konkrét oka annak, hogy Sir Ian Blair lemondását kérte.  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés