CoolPolitika.hu

Lekerültek a polcról a horogkeresztes kabátok

2010  //  Dec  //  08  //  MTI

Lekerültek a polcról a horogkeresztes kabátokHorogkereszttel és más náci jelképekkel díszített ruhákat vontak vissza a forgalomból egy japán üzletláncban, miután a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ tiltakozó levelet írt az ügyben.

A Don Quijote nevű japán kiskereskedelmi lánc kedden jelentette be, hogy visszavonja a kifogásolt ruhákat, többek közt egy piros horogkeresztes karszalaggal ellátott fekete dzsekit, amelynek csomagolásán egy Adolf Hitlerre emlékeztető arckép, valamint a Heil Hitler felirat látható japán írásjegyekkel. Az 5 ezer jenért (12 600 forint) árusított kabátot az Aico nevű japán vállalat készíti. A cég szóvivője, Naszuzava Nobujosi elmondta, hogy már hét éve gyártják a ruhát, de még soha nem érkezett panasz hozzájuk.

 

A zsidó jogvédő szervezet levele után azonban természetesen leállítják a "viccnek, könnyen felismerhetőnek" szánt ruhák gyártását - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy terjesztők révén terítik az árut, így pontosan nem tudják, hogy mely üzletekben kapható. A dzsekit a Don Quijote legalább két tokiói üzletében árulták, amelyek közül az egyik a felső kategóriás Ginza bevásárló negyedben található. A cég szóvivője nem tudta pontosan megmondani, hogy mióta árulják az öltözéket, és mennyi fogyott belőle. Az mindenesetre biztos, hogy a horogkeresztes kabát a boltokban a jelmezek között kapott helyet nindzsa- és nővérke-szerelések között.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés