CoolPolitika.hu

Le kell bontania a titkos kastélyt

2010  //  Feb  //  05  //  MTI

Le kell bontania a titkos kastélytNégy évig élt családjával egy maga emelte titkos kastélyban, ám egy bíróság szerdán úgy döntött, le kell bontania.

Robert Fidler szalmabálákkal takarta el a kíváncsiskodó tekintetek - no meg persze a hatóságok - elől a sánccal és ágyúkkal is felszerelt kastélyt, mely Londontól 65 kilométerre délre, egy Salfords nevű faluban található. Az engedély nélkül épített kastélyt a hatóságok 2006-ban fedezték fel; ekkor Fidler és családja már négy éve lakta az épületet. A bíróság döntése értelmében a földműveléssel foglalkozó Fidlernek egy éve van az épület lebontására, a romok eltakarítására és a terület helyreállítására.

 

Ügyvédje, Pritpal Singh Swarn azonban elmondta: fellebbeznek, s akár európai bíróságokig is készek elvinni az ügyet. Swarn szerint a törvények értelmében, ha valaki több mint négy éve él egy befejezett épületben, az nem bontható le. Ezenkívül a helyiek sem panaszkodtak a kastélyra és az ott lakókra - tette hozzá. -Fidler úr folytatni fogja küzdelmét a jogáért, hogy otthonában élhessen - hangsúlyozta az ügyvéd.

(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés