CoolPolitika.hu

Lassult a növekedés Németországban

2010  //  Nov  //  24  //  MTI

Lassult a növekedés NémetországbanA várakozásoknak megfelelően 0,7 százalékkal nőtt a hazai össztermék(GDP) Németországban a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest - derül ki a német statisztikai hivatal kedden ismertetett jelentéséből. Az éves növekedés 3,9 százalék volt.

Ezzel a hivatal megerősítette tíz nappal korábbi első becslését. Bár a német gazdaság változatlanul növekvőben van, a fellendülés veszített erejéből, mivel a második negyedévben még rekord ütemben, 2,3 százalékkal nőtt a GDP. A statisztikusok magyarázata szerint a belföldi fogyasztás, a beruházások alakulása és az export egyaránt hozzájárult az Európai Unió legnagyobb gazdaságának növekedéshez. A magán, valamint a közszféra fogyasztása 0,4 és 1,1 százalékkal nőtt, a beruházások 1,3 százalékkal haladták meg a második  negyedévi szintet, az export 2,3 százalékkal nőtt.

 

A most közzétett adatok arra utalnak, hogy Németország továbbra is az euróövezet gazdaságának a motorja. A német GDP-növekedés majdnem kétszerese az euróövezet  összesített GDP-növekedésének, amely az Eurostat első becslése szerint 0,4 százalékos volt az előző három hónaphoz képest, és 1,9 százalék éves összehasonlításban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés