CoolPolitika.hu

Lassult a munkaköltségek emelkedése

2012  //  Jún  //  14  //  MTI

Lassult a munkaköltségek emelkedéseErőteljesen lassult a munkaköltségek növekedésének üteme az Európai Unió 27 tagállamában, az első negyedévben 1,7 százalékkal emelkedtek az egy órára jutó munkaköltségek, szemben az előző negyedévi 2,7 százalékkal - közölte csütörtökön az Eurostat, az unió statisztikai hivatala.

Az euróövezetben 2 százalék volt a növekedés üteme, míg az előző negyedévben még 2,8 százalékkal emelkedtek a bérek és fizetések, valamint a bérterhek. Az egyes országokat tekintve Észtország, Bulgária és Ausztria áll az élen 7,2, 6,8, illetve 5,3 százalékos növekedéssel. A sort Szlovénia zárja, ahol 1,2 százalékkal csökkentek a munkaköltségek a múlt év első negyedéhez képest. Magyarország Lettországgal együtt a 6-7. helyen áll 4,3 százalékos növekedéssel. Németországból nem érkezett be hivatalos adat, ezért az Eurostat saját becslésére támaszkodott, amelyet azonban nem közöl. Az euróövezetben az első negyedév végén 2,7 százalékon állt az inflációs ráta, ami azt jelenti, hogy negyedéves szinten csökkentek a reálbérek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés