CoolPolitika.hu

Krokodil Dundee perre készül

2011  //  Jan  //  10  //  MTI

Krokodil Dundee perre készülA Krokodil Dundee című film sztárja, Paul Hogan perre készül az ausztrál kormány ellen, amiért az ellene adócsalás címén indított eljárással megsértette a jó hírnevét.

A 71 éves színészt a hatóságok azzal vádolták, hogy külföldi adóparadicsomokba menekítette eltitkolt jövedelmét. Hogan ügyvédje elmondta, hogy a színész mintegy 80 millió dollár kártérítésre tart igényt a több mint öt éven át tartó vizsgálat során elszenvedett sérelmei miatt. Az Ausztráliában és az Egyesült Államokban indított és tavaly novemberben lezárult vizsgálat annak bizonyítására irányult, hogy Hogan off-shore számlákra mentette filmes bevételeit, és ily módon az évek során több tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel Ausztráliában. Az ügyben nemcsak a színészt, hanem üzleti menedzserét is felelősségre akarták vonni.

 

A családjával Los Angelesben élő Hogan mindvégig tagadta az adócsalással kapcsolatos vádakat, sőt többször hangsúlyozta, hogy tetemes összegű adót fizetett be jövedelmei után az ausztrál államkasszába. Ennek ellenére odáig fajult a vita, hogy augusztusban, amikor hazalátogatott édesanyja temetésére, az adóhatóság nem akarta visszaengedni az Egyesült Államokba.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés