CoolPolitika.hu

Koszovó is ott lesz az EU konferencián

2010  //  Már  //  03  //  MTI

Koszovó is ott lesz az EU konferenciánA házigazda Szlovénia Koszovót is meghívja a hónap végén tartandó EU-Nyugat-Balkán regionális konferenciára - tudta meg a Danas című szerb újság Szlovénia belgrádi nagykövetségétől.

A volt szerb tartományt egy brüsszeli forrás szerint Fatmir Sejdiu államfő és Hashim Thaci miniszterelnök fogja képviselni. Állítólag elfogadták, hogy a tanácskozás minden munkadokumentumában az UNMIK/Koszovó megjelölés álljon. Az értekezleten először az UNMIK, a koszovói ENSZ-közigazgatás képviselője kap szót, s csak utána a koszovói vezetők. A konferenciaasztalnál ülők előtti táblákon pedig csak az illető neve fog szerepelni, országának és rangjának a megjelölése nélkül.

 

A szerb államfői hivatalban egyelőre nem kívánták kommentálni a hírt, arra hivatkozva, hogy még nem kaptak hivatalos értesítést Koszovó részvételéről. Boris Tadic államfő a közelmúltban újságíróknak kijelentette, hogy Szerbiának nincs kifogása Koszovó nemzetközi tanácskozásokon való részvétele ellen, feltéve, hogy UNMIK/Koszovó névvel jelölik. Tadic néhány hete nem vett részt a szlovén államfő beiktatásán, mert arra meghívták Fatmir Sejdiu koszovói elnököt is.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés