CoolPolitika.hu

Korrupt politikusok juttatták a csőd szélére

2012  //  Jún  //  01  //  MTI

Korrupt politikusok juttatták a csőd széléreAz új szociálliberális román kormány távközlési minisztere azzal vádolta csütörtökön a nemrég ellenzékbe került Demokrata Liberális Párt (PDL) két vezető politikusát, hogy védenceik korrupciós ügyletei miatt jutott a csőd szélére a Román Posta.

"A Boc-Anastase párosnak már kevés hiányzott ahhoz, hogy csődbe vigye a Román Postát, ezt a 120 éves, 35 ezer alkalmazottat foglalkoztató társaságot" - jelentette ki Dan Nica távközlési miniszter, Emil Boc volt miniszterelnökre, a PDL elnökére és Roberta Anastase házelnökre utalva. A tárcavezető azt állítja, hogy a házelnök védence volt a posta korábbi vezérigazgatója, akit számtalan korrupciógyanús szerződés megkötésével, a posta valóságos kifosztásával vádol.

 

Nica szerint a Román Posta vezetése 2009 és 2011 között 110 millió eurós veszteséget halmozott fel amiatt, hogy drága és felesleges szolgáltatásokra költötte az állam pénzét. A miniszter közölte: június 13-án csődöt jelentett volna a Román Posta, ha a kormány szerdai ülésén nem hagyja jóvá állami adóságainak átütemezését. Dan Nica hivatalba lépése óta száz igazgatót (a vezetőség mintegy kétharmadát) és több mint 200 középvezetői tisztségben dolgozó alkalmazottat bocsátottak el a Román Postától. Az átszervezés során megszűnt a nyolc regionális és a hat fővárosi kerületi igazgatóság.

 

Romániában összesen 7000 postahivatal működik. A posta 75 százalékos, többségi részvénycsomagjának tulajdonosa a román távközlési minisztérium. Roberta Anastase az őt ért vádakra reagálva kijelentette, hogy sem neki, sem családjának nem volt köze a posta korábbi vezérigazgatójához és rágalmazásért bepereli a távközlési minisztert.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés