CoolPolitika.hu

Korrupció a legfelsőbb bíróságon

2010  //  Ápr  //  09  //  MTI

Korrupció a legfelsőbb bíróságonEgy magas rangú román bírót hallgatott ki csütörtökön Bukarestben a korrupcióellenes ügyészség (DNA), miután felmerült a gyanú, hogy maga is érintett egy szociáldemokrata szenátor korrupciós botrányában.

A DNA kihallgatta Florin Costiniu bírót, a román legfelsőbb bíróság egyik részlegének vezetőjét, aki a Catalin Voicu szenátor körül kirobbant korrupciós ügyben érintett. Voicu állítólag valóságos hálózatot épített ki, amelyben rendőrök és igazságügyi személyek is benne voltak. A most zajló vizsgálatok eredményeként került a képbe Costiniu bíró, akit őrizetbe is vehetnek, vagy akár előzetes letartóztatásba helyezhetnek. Ehhez az intézkedéshez maga a román Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) adott zöld jelzést.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés