CoolPolitika.hu

Kiutasították a líbiai nagykövetet

2011  //  Jún  //  19  //  MTI

Kiutasították a líbiai nagykövetetSpanyolország kiutasította Líbia madridi nagykövetét, aki hű maradt a Kadhafi-rezsimhez.

A madridi külügyminisztérium arról tájékoztatott közleményében, hogy a líbiai nép ellen folytatódó elnyomás miatt a Kadhafi-rezsim elvesztette legitimitását, ezért Adzseli Abusszalam Ali Breni nagykövetnek tíz napon belül el kell hagynia az országot. Rajta kívül még három diplomatának kell távoznia "a diplomáciai státusukkal összeegyeztethetetlen tevékenységük miatt". Távozásukkal nem zár be végleg a líbiai nagykövetség, a külképviseleten ugyanis még marad néhány alkalmazott.

 

Trinidad Jiménez spanyol külügyminiszter a múlt héten járt a felkelők ellenőrzése alatt álló líbiai területeken, s akkor bejelentette, hogy Madrid a lázadók Átmeneti Nemzeti Tanácsát tekinti az ország egyedüli törvényes képviselőjének. Jiménez humanitárius segítséget is ígért a felkelőknek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés