CoolPolitika.hu

Kitiltják a kövér légikísérőket az indiaiak

2008  //  Jún  //  09  //  coolpolitika

Kitiltják a kövér légikísérőket az indiaiak Eltilthatják a repüléstől a kövér stewardesseket az indiai légitársaságok - így döntött az indiai legfelsőbb bíróság. A súlyfelesleg problémája akkor vetődött fel, amikor a közelmúltban az Air India beperelte öt elhízott légikísérőjét.

A bíróság ítélete szerint a túlsúlyos légikísérők rossz fényt vetnek a légitársaság hírnevére. - A rengeteg konkurenciával rendelkező cég számára fontos, hogy az őket képviselő beosztottak jó benyomást tegyenek az ügyfelekre - olvasható a döntésben.   

A nemzeti légitársaság állítólag mindig is híres volt a szigorúságáról: a 30 éves légikísérőket nyugdíjba küldték, a férjezetteket pedig fel sem vették. Az alapító még az 1960-as években megkérte az ott dolgozó nőket, hogy szárit csak mértékkel hordjanak, mert szerinte az utasokban rossz hatást kelt, ha hullákhoz hasonló légikísérők szolgálják ki őket.

Az Air India két évvel ezelőtt vezette be a kötelező paramétereket a stewardessei számára: egy 18 éves lány például, aki 152 centiméter magas, nem lehet több 50 kilogrammnál. A társaság szóvivője közölte: az 1600 alkalmazottból minden tízedik ember rendelkezik súlyfelesleggel. Amennyiben az érintettek ezen sürgősen nem változtatnak, komoly büntetést kaphatnak.

 

(newsru.com

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés