CoolPolitika.hu

Kiszabadult egy elrabolt vöröskeresztes alkalmazott

2009  //  Ápr  //  18  //  MTI

Kiszabadult egy elrabolt vöröskeresztes alkalmazottVisszanyerte szabadságát a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának egyik svájci munkatársa, akit két társával együtt három hónappal ezelőtt raboltak el a Fülöp-szigetek déli részén - közölte a rendőrség.

Tájékoztatása szerint a rendőrök szombat reggel szabadították ki Andreas Nottert a Jolo szigetén található Indanan községben. A hadsereg szóvivője előzőleg viszont arról számolt be, hogy Nottert elengedte az Abu Sayyaf iszlamista csoport.

 

Az Abu Sayyaf az al-Kaida terrorista hálózathoz kötődik, és többek között emberrablásairól híresült el.    Notter kiszabadulásával már csak az olasz Eugenio Vagni maradt a túszejtők fogságában, harmadik, Fülöp-szigeteki társukat ugyanis korábban már szabadon engedték az emberrablók.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés