CoolPolitika.hu

Kis híján összeütközött három repülőgép

2012  //  Aug  //  02  //  MTI

Kis híján összeütközött három repülőgépKis híján összeütközött három amerikai belföldi utasszállító repülőgép a Ronald Reaganről elnevezett washingtoni repülőtér közelében - közölte csütörtökön a The Washington Post.

A lap szerint csak néhány másodpercen múlt, hogy a járművek nem ütköztek össze a levegőben. A kedden kora délután történt incidens ügyében az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálatot indított. Mindhárom repülőgépet, amelyek fedélzetén összesen 192 főnyi utas és személyzet tartózkodott, a US Airways üzemeltette. Az FAA szerint a zavart kommunikációs hiba okozta. A warrentoni regionális légi irányítási központ, észlelve a szél irányának hirtelen megváltozását, azt javasolta a washingtoni torony személyzetének, hogy változtassák meg a gépek leszállításának irányát. A torony ezzel egyetértett, de az információ itt elakadt, ezért egy leszálló gép veszélyesen közel került két felszállóhoz.

 

A biztonsági előírások szerint a repülőgépek közötti távolságnak a levegőben függőlegesen 300 méternek, oldalirányban pedig 5,6 kilométernek kell lennie. Az FAA úgy tudja, hogy a leszálló repülő az egyik felszálló géphez függőlegesen 152 méterre, oldalirányban pedig 2,7 kilométerre, a másikhoz pedig függőlegesen 183 méterre, oldalirányban pedig 4,5 kilométerre került. A US Airways naponta több mint 240 járatot indít mintegy 70 városba a washingtoni légikikötőből. Tavaly itt fordult elő, hogy egy irányító szolgálat közben elaludt.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés