CoolPolitika.hu

Királyfi indult a megmentésére

2010  //  Jún  //  16  //  MTI

Királyfi indult a megmentéséreMesekönyvekből ismerős kalandban volt része egy fiatal angol hölgynek, aki túrázás közben megsérült - és egy igazi királyfi érkezett megmentésére.

A 21 éves Ruby Lawrence a walesi hegyekben vett részt egy szponzorált túrán, amelynek célja az Afganisztánban harcoló brit katonák anyagi megsegítése volt. Ruby - akinek barátja, Daniel Cooper tizedes nemrég meghalt az afganisztáni fronton - a meredek hegyoldalon átbukott egy sziklaperemen, és lábtörést szenvedett. Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - éppen a közelben vett részt helikopterpilóta-kiképzésen, amikor a segélykérő hívás befutott a helyi hegyimentő-szolgálattól.

 

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - hétfői beszámolója szerint Vilmos irányította a helikoptert a ködös időben a hegyoldal közvetlen közelébe, és a személyzet csörlővel a fedélzetre emelte a sérültet. A komoly fájdalmakkal küszködő Ruby - saját elmondása szerint - nem vette észre a trónörököst a mentőalakulat tagjai között, és csak később, a kórházban mondták meg neki, hogy mesebeli módon egy valódi királyfi érkezett megmentésére. Vilmos a legpatinásabb brit tiszti akadémián, Sandhurstben végzett hadnagyi rangban, és a tervek szerint a királyi légierő (RAF) mentési-kutatási feladatokat ellátó helikopterpilótája lesz, amint befejeződik szakirányú kiképzése.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés