CoolPolitika.hu

Kínának kereskedelmi hiánya van

2010  //  Ápr  //  04  //  MTI

Kínának kereskedelmi hiánya vanKínának márciusban minden bizonnyal hiánya keletkezett külkereskedelmében, az import gyors növekedése miatt. Ezt az előzetes becslést közölvén pénteken Pekingben, Csen Dzsi-an kereskedelmi miniszterhelyettes arra is emlékeztetett, hogy Kínának ez előtt utoljára 2004. áprilisban volt kereskedelmi hiánya.

A pontos adatokat a jövő héten ismerteti a kínai vámhivatal. Elemzők szerint a hiány keletkezése arra vall, hogy a kínai központi bank idei pénzügypolitikai szigorításai - eddig már kétszer növelték a kereskedelmi bankok tartalékolási kötelezettségét - egyelőre nem hátráltatja azt a segítséget, amelyet a kínai import látványos növelése ad a világgazdaságnak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés