CoolPolitika.hu

Kína előretör az internetes hadviselésben

2009  //  Már  //  27  //  MTI

Kína előretör az internetes hadviselésbenKína rohamléptekben fejleszti az internetes hadviselés eszközeit, a világ számítógépes rendszereinek megtámadására alkalmas virtuális fegyvertárát és e téren jelentős haladást ért el az utóbbi években - tartalmazza a Pentagon jelentése, amelyből a csütörtöki The Washington Times idézett.

Kína rohamléptekben fejleszti az internetes hadviselés eszközeit, a világ számítógépes rendszereinek megtámadására alkalmas virtuális fegyvertárát és e téren jelentős haladást ért el az utóbbi években - tartalmazza a Pentagon jelentése, amelyből a csütörtöki The Washington Times idézett.

 
Az amerikai védelmi minisztérium minden évben külön jelentést készít a kongresszusnak a kínai fegyverkezésről. Ez az első olyan jelentés, amely kitér a kínai elektronikus fegyverkezésre. A dokumentum megállapítja, hogy Peking folytatja a széles körű fejlesztéseket az olyan korszerű fegyverek terén, mint a műholdellenes rakéták, új hadászati fegyverek, köztük atom-tengeralattjárók, valamint a számítógépes támadó eszközök. Ez utóbbi "fegyverek" terén Kína valódi globális hatalomra tehet szert.

 
A Pentagon szerint 2008-ban a világ több számítógépes rendszerét, köztük amerikai kormányzati hálózatokat ért olyan támadás, amelyet a Kínai Népköztársaságból indítottak. Azt nem tudni, hogy ezek az attakok a kínai hadsereg vagy kormányzat tudtával, esetleg támogatásával történtek.

 
A jelentés készítői rámutattak: Kínának ugyan korlátozottak a lehetőségei abban a tekintetben, hogy katonai erőt állomásoztasson partjaitól távol, a kommunista hatalom az új fegyverekkel képes megváltoztatni a regionális katonai egyensúlyt és az ázsiai, csendes-óceáni térségen túlnyúlni. A kínai hadseregnek például olyan nagy pontosságú ballisztikus rakétái és robotrepülőgépei, valamint tengeralattjárói vannak, amelyekkel repülőgép-hordozókat is meg lehet támadni.

  
A Pentagon azt is megállapította, hogy Kína Iránnak is adott el fegyvereket, amelyek iraki és afganisztáni terrorista csoportok kezébe kerültek.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés