CoolPolitika.hu

Kína új piacokra exportálja vonatait

2012  //  Júl  //  16  //  MTI

Kína új piacokra exportálja vonataitKína villamosmozdony-gyártója elektromos gyorsvonatokat szállított Grúziába, amit a cég a közép-ázsiai piacra jutás szempontjából áttörésként értékel - jelentették be kedden.

A 140 kilométeres óránkénti sebességre hitelesített járművek az ország legnagyobb vonatgyártója, a CSR leányvállalatának üzemeiben készültek, és a CSR vontatási rendszerével, hálózati vezérlőrendszerével és vontatómotorjaival vannak ellátva. A cég alelnöke, Csang Csün (Zhang Jun) az export további térségbeli bővítésére számít, elsősorban Ukrajna és Azerbajdzsán területén, mivel ezek az országok azonos szabványokat alkalmaznak a vasútvonalaikon.

 

A CSR eddig már Indiában, Malajziában, Guineában, Argentínában, Tunéziában és Észak-Koreában jelent meg termékeivel. A kínai média kedden arról is beszámolt, hogy az ország második legnagyobb vonatgyárának, a CNR-nek a talieni (Dalian) székhelyű leányvállalata öt dízelmozdonyt értékesített Angolába. Ez volt Kína első mozdonyeladása az afrikai országba, amely korábban az Egyesült Államoktól vásárolta mozdonyait. 2011-ben a CNR Dalian összesen 15 dízelmozdony szállítására szerződött. A cég  kiemelte, a kivitelezéskor figyelembe vették a helyi környezeti és éghajlati adottságokat.

(MTI)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés