CoolPolitika.hu

Kína több pénzt szán Tibetnek

2012  //  Feb  //  07  //  MTI

Kína több pénzt szán TibetnekA tibeti autonóm területen élő pásztorok és gazdálkodók életkörülményeinek javítására 8 milliárd jüant, ( 285 milliárd forint) különít el a helyi kormányzat az idén - jelentette a kínai média.

Az alap 68 százalékkal nagyobb, mint az elmúlt évi, és elsősorban vidéki infrastrukturális építkezéseket, mezőgazdasági támogatásokat finanszíroznak belőle. A pénz egy másik része a gazdálkodók ösztönzését szolgálja, a modernizációt és a helyi sajátosságoknak megfelelő iparágak kialakítását segítve. A tibeti fejlesztések terveiről a lhászai kormányzat közleményben adott tájékoztatást. A Hszinhua hírügynökség egy másik beszámolója szerint a délnyugat-kínai területen 1,42 milliárd jüan szolgálja az idén az egészségügyi szolgáltatások bővítését, minőségének javítását.

 

A tibeti kormányzat 630 millió jüant (22,4 milliárd forint) tervez az egészségbiztosítási rendszer javítására, a gazdálkodók és pásztorok ingyenes alapellátására, valamint a városi szolgáltatás színvonalának javítására. Az autonóm terület még tavaly novemberben jelentette be, hogy 2012-től kezdve nyugdíjat és egészségügyi biztosítást nyújt a kolostorokban élő szerzeteseknek. Az autonóm terület lakossága 3 millió fő, a gazdálkodók és pásztorok a népesség 80 százalékát képezik. A hivatalos adatok szerint körükben az egy főre jutó nettó jövedelem tavaly átlagosan 4700 jüan (167 ezer forint) volt. Tibetben a születéskor várható átlagos élettartam 2010 végén 67 év volt, míg ugyanez hat évtizeddel ezelőtt 35,5 év volt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés