CoolPolitika.hu

Kína nem lesz ott Párizsban

2012  //  Júl  //  04  //  MTI

Kína nem lesz ott PárizsbanKína nem képviselteti magát a "Szíria barátai" elnevezésű párizsi találkozón - jelentették be szerdán Pekingben.

Kína nem változtatott eddigi álláspontján a "Szíria barátai" találkozóval kapcsolatban - jelentette ki a külügyminisztérium szóvivője, amivel arra utalt, hogy Peking a korábbi eseményekre sem küldte el képviselőjét. "Jelenleg nincs arról információ, hogy Kína részt venne a találkozón" - jelentette be diplomatikus módon Kína távolmaradását Liu Vej-min (Liu Weimin). Hozzátette, országa véleménye szerint a legsürgősebb feladat a genfi miniszteri szintű akciócsoport megállapodásának végrehajtása.

 

Genfben Jang Csie-cse (Yang Jiechi) külügyminiszter a szíriai válság megoldására négypontos javaslatot terjesztett elő. Felszólalásában a nemzetközi közösséget arra ösztökélte, hogy álljon ki a politikai párbeszéd támogatása mellett, mivel - Kína álláspontja szerint - ez az egyetlen módja a rendezésnek. A kínai külügyminiszter támogatásáról biztosította Kofi Annan közvetítő erőfeszítéseit és hatpontos béketervét. Mint mondta, a feleknek tiszteletben kell tartaniuk a szíriai emberek független választását, anélkül, hogy bármilyen külső tervet erőltetnének rájuk. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden jelentette be, hogy Oroszország nem megy el "Szíria barátainak" párizsi találkozójára. Peking és Moszkva eddig sem a februári tunéziai, sem az április törökországi találkozóra nem küldte el képviselőjét.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés