CoolPolitika.hu

Kétszeresére nőtt az indiai milliárdosok száma

2009  //  Nov  //  21  //  MTI

Kétszeresére nőtt az indiai milliárdosok számaAlig egy év alatt közel kétszeresére nőtt az indiai milliárdosok száma: átmeneti visszaesés után az idén már újra több mint ötvenen vannak.

A Forbes magazin a száz leggazdagabb indiait vette számba, közülük 52-nek a vagyona dollárban mérve meghaladja az egymilliárdot. Bár a milliárdosok tavaly megszenvedték a gazdasági válságot - míg 2007-ben 54 dollármilliárdos volt a dél-ázsiai országban, addig 2008-ra 27-re csökkent a számuk -, az idén ismét szépen gyarapodtak. Az idei rohamos vagyonnövekedéshez az indiai tőzsde sikerei, a szubkontinensen elterülő állam gazdaságának gyors növekedése is hozzájárult. Az indiai gazdaság a válság ellenére is hat százalékkal bővült. A leggazdagabb indiai továbbra is a Reliance Industries ipari konglomerátum vezetője, Mukesh Ambani. Az ő vagyona idén 32 milliárd dollárra rúg, tavaly még "csak" 21 milliárdja volt. A második helyen Lakshmi Mittal áll, az acélmágnás vagyona eléri a 30 milliárd dollárt. A száz leggazdagabb indiai összvagyona 276 milliárd dollár, ez az indiai gazdaság éves teljesítményének közel egynegyede - írta a Forbes.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés