CoolPolitika.hu

Kétszáz nap toronydarun

2011  //  Júl  //  31  //  MTI

Kétszáz nap toronydarunMár 200 napja él egy toronydarun Dél-Koreában egy asszony munkahelyi elbocsátások elleni tiltakozásul.

-Tél volt, amikor feljöttem ide, most már nyár van és nagyon meleg - nyilatkozott a sajtónak napelemes mobiltelefonján Busan városában. "Lakáskörülményei" meglehetősen mostohák: nincs se vize - tisztálkodásra elegendő -, se elég helye kényelmes fekvéshez, se villanya, így aztán olvasással nem tudja múlatni az időt. A vécét egy vödör jelenti. A középkorú nő azért választotta a hajóépítő cég toronydaruját tiltakozása állandó helyéül, mert pár éve ott követett el öngyilkosságot egy szakszervezeti aktivista ugyancsak hasonló munkahelyi vita miatt.

 

Most eredendően 400 állás létéről volt szó, de időközben százra apadt a végkielégítést elutasító, a munkahelyhez  mindenképpen ragaszkodó munkások száma. -Nagyon tisztességtelen az egész: ahogy bejelentette a cég a tömeges elbocsátást, egyből megemelte a vezetőség fizetését és a részvényesek osztalékát - idézte a nőt a BBC brit sajtóorgánum.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés