CoolPolitika.hu

Kétszáz kiskorú lányt fertőzött meg két ukrán üzletember

2010  //  Okt  //  31  //  MTI

Kétszáz kiskorú lányt fertőzött meg két ukrán üzletemberKétszáz kiskorú lány megrontásával és hepatitisz C-vírussal való megfertőzésével gyanúsítanak két vállalkozót a kelet-ukrajnai Mariupolban.

A városi rendőrség emberkereskedelem elleni osztálya azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy bejelentést kapott, amely szerint az egyik éjszakai szórakozóhelyen két ismert üzletember bordélyt működtet, és rendszeresen fogad kiskorú lányokat. A vizsgálat kiderítette, hogy a 49 és 54 éves férfi két év alatt mintegy kétszáz 11-15 év közötti lányt rontott meg – adta hírül pénteken a podrobnosti.ua ukrán hírportál. Mihail Uzun, a mariupoli rendőrség parancsnoka elmondta, hogy a tettesek elsősorban hátrányos helyzetű családokban nevelkedő, bentlakásos iskolákban tanuló vagy a környező falvakban élő lányokra vadásztak. Fő szempontjuk az volt, hogy a lányok érintetlenek legyenek, s kerítőnek prostituáltakat is bevontak.

 

A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy az elkövetők a lányokat úgy bírták rá a szexuális kapcsolatra, hogy zárt ajtók mögött alkoholt vagy kábító hatású gyógyszert itattak velük. Áldozataikat megfenyegették, hogy ha szólnak valakinek a történtekről, vagy bejelentést tesznek a rendőrségen, akkor az Azovi-tengerbe fojtják őket. Egyes lányokkal viszont "üzletet" kötöttek, hogy beszéljék rá a barátnőiket is a "kalandra", s ezért cserébe pénzt vagy ingyenes diszkóbelépőt adtak nekik. A nyomozás során kiderült, hogy az idősebb gyanúsított hepatitisz C-vírushordozó, aki ráadásul tudott betegségéről, és bosszúból fertőzte kiskorú partnereit. A múlt héten őrizetbe vett vállalkozók lakásában a házkutatás során kábítószereket, lőfegyvert, gránátot és pornográf tartalmú digitális lemezeket és irodalmat találtak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés